TOP

Interyours: Inrichting maakt aanbouw multifunctioneel

Een tijdloos karakter gecombineerd met een warme huiselijke sfeer, dat ervaren de bewoners van een herenhuis in Boechout na de interieurinrichting door Interyours. Deze geslaagde mix werd toegepast in een nieuwe aanbouw achteraan de woning. Met de gecreëerde ruimte beschikt het gezin nu over een veelzijdige eet- en woonkamer met zicht op het nieuwe terras en de tuin. Om de verschillende troeven voor de inrichting uit te spelen, vertrouwde het op de creativiteit van Sophie De Meulder van Interyours uit Aartselaar.

 

“De ruimte geeft bij het betreden onmiddellijk een ruimtegevoel dankzij het oplopend plafond en de grote ramenpartij”, verduidelijkt Sophie De Meulder. Bij haar verschillende projecten gaat ze graag op zoek naar mogelijkheden om interieurs een creatief accent te geven. “Dit wordt gerealiseerd door van de donkergroene muur een eyecatcher te maken.The Wall, zoals deze mag worden genoemd, doet de authentieke muur helemaal tot zijn recht komen tegenover de moderne look van de meubelen. Het is een trend die ik graag toepas om oud en modern te contrasteren.” De donkergroene kleur wordt doorgetrokken in de strakke opbergkasten. In de opvallende muur komen ook okerkleurige tinten voor die naar de gouden accenten, zoals de lichtarmaturen en de twee bijzettafels, in de kamer verwijzen. De creatieve muur en de kasten worden onderbroken door een haard.

 

De andere zijde van de kamer wordt gekenmerkt door hetzelfde type van opbergkasten in een witachtige kleur. Met deze combinatie worden de tijdloze en huiselijke sferen mooi bij elkaar gebracht. Deze afwisseling komt terug in het aparte toilet en de inkomhal die eveneens een opknapbeurt ondergingen.Terwijl het toilet refereert naar de huiselijke warmte met het donkergroen oogt de inkomhal strakker met de witachtige kleur voor de vestiaire. De interieurstyliste van Interyours werkt graag met natuurlijke materialen om een warme sfeer op te roepen. Hout is een natuurlijk element dat in dit project terugkomt door middel van de eiken parketvloer. “Ook bij de meubelen staan de natuurlijke materialen centraal. De ovalen tafel, waar tot acht personen aan kunnen zitten, bestaat uit hout. Ze moet niet worden bedekt door tafellakens waardoor ze duidelijk bijdraagt tot het interieur. Ideaal om gezellig bij kaarslicht te dineren. Het vierdelige salontafel is vervaardigd uit marmer en hout om de gekozen stijl naar de zithoek door te trekken.” Met linnen gordijnen die van op afstand bediend worden, is het verhaal voor de natuurlijke keuze helemaal af.

 

Verschillende toepassingen in deze multifunctionele aanbouw worden via domotica bestuurd. Onder ander de verlichting en de gordijnen worden aangestuurd via de smartphone. De uiteenlopende functies van de verlichting maken duidelijk dat de kamer van ’s morgens tot ’s avonds veelzijdig wordt gebruikt door het ganse gezin. Functioneel licht om aan de ovale tafel te werken, aangenaam licht om met familie en vrienden te dineren of een gedempte zachte verlichting voor een avondje voor de televisie, het wordt allemaal van op afstand geregeld. Op die manier kreeg deze aanbouw van het oude herenhuis een echte meerwaarde dankzij de inrichting door Sophie De Meulder van Interyours.

 

 

Interyours
JF Kennedylaan 10 – 2630 Aartselaar
t. 0477 30 45 49 – www.interyours.be