TOP

Bruynseels-Vochten: Glas!

’t Mag duidelijk zijn: we gaan het over ramen hebben. We zijn daarom vandaag te gast bij Bruynseels-Vochten in Kalmthout, specialist in het plaatsen van ramen, raampartijen, veranda’s, … En glas, glas en nog eens glas betekent natuurlijk ook licht, licht en nog eens licht. Pieter Van Oevelen, van Bruynseels-Vochten, legt ons alles uit van een recent project dat zij verwezenlijkt hebben in een residentiële woonwijk in Kapellen. Daar willen we wel wat meer van weten. En nog meer. En nog meer…

“Het gaat over een huis en een poolhouse hier in het groen tussen Kapellen en Brasschaat,” licht Pieter ons toe.“We hebben voor beide het gehele glaswerk verricht en we mogen terecht trots zijn op ons werk.” Pieter laat ons meteen enkele foto’s zien en steekt van wal: “Het huis is quasi één grote raampartij.Voor de afwerking boven de ramen kozen we voor aluminium met zwarte structuurlak coatex. Maar op enkele plekken gebruiken we zelfs helemaal geen profielen.”

Pieter toont ons een hoek aan de gevel waar ze het glas heb- ben voorzien. Het glas is als het ware in verstek afgewerkt aan de zijkanten, zodat het met de juiste lijm in een rechte hoek aan elkaar kan worden bevestigd. Je hebt op die manier dus géén profiel maar een volledig doorlopende glaspartij. “Ook aan de poolhouse hebben we het raamwerk aangepakt,“ gaat Pieter verder. “Net zoals bij het hoofdhuis kozen we ook hier bewust voor een afwerking met zoveel mogelijk glas – en dus zoveel mogelijk lichtinval.” Op de foto’s van de poolhouse is mooi te zien dat inderdaad ook daar de zijkanten zo goed als volledig uit glas bestaan. “Ook hier hebben we met diezelfde aluminium gewerkt, zoals in het hoofdhuis,” gaat Pieter verder. “En aan de voorzijde hebben we gekozen voor een raaminrichting uit drie delen.” Op de foto zien we inderdaad dat de ramen van de poolhouse uit drie delen bestaan.“twee van die drie delen zijn volledig verschuifbaar, zodat je een maximale breedte kunt open zetten,” voegt Pieter daar nog aan toe.

We hebben dus niet enkel veel licht in huis, we hebben ook veel lucht in huis! Licht en lucht, het zorgt samen voor een bijzonder mooie, ruime en rustgevende leefplek. Wanneer Pieter plots door een collega wordt weggeroepen voor alweer een volgend puntje in zijn agenda, nemen wij nog even de tijd om de ruime en mooie toonzaal te bekijken. Van elk type, van elke afwerking en van elke eigenschappen vind je hier voorbeelden. Er zijn ook heel wat dwarsdoorsneden te vinden, waardoor je het hele mechanische verhaal achter een raam kunt bekijken. Zo krijg je een duidelijk beeld van welke vernuftige ideeën er schuilgaan achter een comfortabel en veilig raam.

’t Is een ruime toonzaal en dat maakt het mogelijk om er heel wat voorbeelden ten toon te stellen. Dat en de vakkundige uitleg die het vriendelijke personeel je geven, is al reden genoeg om eens naar de toonzaal van Bruynseels-Vochten te trekken. Men wacht je er op met raad en daad.

 

 

Bruynseels-Vochten nv
Brasschaatsteenweg 292
2920 Kalmthout
t.036665786
www.bruvo.be