TOP

Vasco Keukens & Interieur

Het kiezen van een keuken is echt iets om naar uit te kijken. Het selecteren van de materialen, het oplossen van je praktische behoeften, dromen van het eerste stoofpotje dat je voor je gezin of gasten op de tafel tovert … Bij Vasco begrijpen specialisten het verlangen naar de ideale keuken bijzonder goed. Met meer dan veertig jaar ervaring staat het familiebedrijf klanten bij voor het realiseren van een brede waaier aan keukens. Daarbij staan design, vakmanschap en kwaliteitsvol maatwerk steevast voorop.

Wanneer we de toonzaal in Kalmthout binnenwandelen, zijn werkmannen volop in de weer met het plaatsen van nieuwe modellen. “Voor ons is het belangrijk dat mensen zich zeker voelen van hun keuze”, vertelt projectverantwoordelijke Katrien Vanaken.“Daarom zorgen we in onze showrooms met regelmaat voor vernieuwing. Zo hebben klanten meteen een idee van onze enorme keuze aan stijlen en materialen, maar ook van onze kwaliteiten.” Met zestig toonzaalmodellen, waarvan dertig in de vestiging van Kalmthout en dertig in Wilrijk, toont Vasco overtuigend zijn ruime assortiment. “In Kalmthout kiezen we bewust voor iets meer landelijkere keukens omdat ze beter passen bij de streek. In Wilrijk vind je dan weer modernere ontwerpen voor een stedelijke context”, verduidelijkt Katrien. “Klanten zijn voor een overwogen keuze van harte welkom in beide vestigingen, en aan stalen is er zeker geen gebrek.”
Tijdens de rondleiding houden we halt bij de materiaalhoek. Daar zien we een waaier aan materialen en mogelijkheden, van hout en marmer tot Dekton en composiet. Niet één soort, maar wel 3 soorten, van matte tot blinkende werkbladen. Ook viel ons oog op een prachtig werkblad uit fineer notelaar, waarvan Katrien ons een keuken toont in Wilrijk. Een voorbeeld dat zowel in stedelijke als landelijke woningen erg in trek is. Het hout geeft tegelijk een strakke en warme look en is goed combineerbaar met andere materialen. Daarnaast zijn er nog tal van mogelijkheden met andere houtsoorten zoals fineer eik of zelfs kunststof eik-look. Ook bij het samenstellen van combi- naties geeft het Vasco-team je graag professioneel advies. Speciale greeplijsten in poederlak, metaal of lederen afwerking wegen de verkopers professioneel met je af op basis van je smaak en je behoefte.

“Om een idee te krijgen van de wensen en mogelijkheden van onze klanten vragen we altijd een plattegrond. Op basis daarvan werken onze ontwerpers en interieurarchitecten een 3D-tekening uit die een goed beeld geeft van hoe het geheel en de details er zullen uitzien. In deze fase is het makkelijk om aanpassingen te doen, kleuren te veranderen enzovoort. Wil de klant toch nog stalen zien die we uitzonderlijk niet in huis hebben? Geen probleem! Dan bestellen we deze gewoon bij onze leveranciers en na enkele weken hebben onze klanten een totaalbeeld van hun droomkeuken.” Na het opmeten en uitwerken van een technisch plan kan het atelier aan de slag, en zo’n tien tot veertien weken na de opmeting staat de keuken op haar plaats. Maar daar stopt het niet. Waar Vasco eveneens veel aandacht aan besteedt, is de service na verkoop en plaatsing. Het bijregelen van een kraan of een kleine aanpassing is zo gebeurd. En wie na tien of twintig jaar zin heeft in vernieuwing, kan daarvoor rekenen op de Vasco-vaklui, want ook renovatie behoort tot de mogelijkheden. Het grote voordeel is daarbij dat de gegevens van een keuken worden bijgehouden zodat de opmeting veel sneller en efficiënter verloopt. Zo kan het atelier dus sneller starten met het maatwerk. Zowel bij het plaatsen van een nieuwe keuken als bij het vernieuwen van een oude waakt Vasco mee over je budget en sturen de specialisten bij waar nodig, allemaal op basis van jouw smaak, budget en behoefte.
De passie voor gezelligheid en lekker koken gaat echter nog veel verder dan het maatwerk. Door een kookshop te integreren in de toonzaal van Kalmthout kunnen klanten ook na de plaatsing van hun keuken blijven rekenen op deskundig advies. Je vindt er namelijk niet alleen een ruim assortiment kookspullen, maar je kan bij Vasco ook terecht voor workshops. “Stoomovens zijn bijzonder populair”, vertelt Katrien.“Maar niet iedereen weet hoe zo’n stoomoven werkt. Samen met de fabrikanten van onze inbouwtoestellen organiseren we regelmatig kleine opleidingen. Zo kan iedereen die bij ons een keuken koopt vakkundig aan de slag onder begeleiding van een chef.” Het is duidelijk dat Vasco grondig tewerk gaat en veel aandacht besteedt aan kwaliteit, details en beleving. Wij kijken alvast uit naar een volgende workshop in een van hun mooie keukens.

 

De keukens in deze fotoreportage, zijn allemaal te bezichtigen in de toonzaal te Wilrijk.

 

Brasschaatsteenweg 290
2920 Kalmthout
t.03 666 63 96

 

Boomsesteenweg 892
2610 Wilrijk
t.03 877 09 70

 

www.keukensvasco.be