TOP

Franke: Box Center – alles-in-één spoeltafel

Vorig jaar gaf Franke een nieuwe dimensie aan de uitdrukking ‘out-of-the-box denken’. Het merk lanceerde toen de Box Center, een alles-in-één spoeltafel met plaats voor je belangrijkste keukenaccessoires. Het systeem combineert een traditionele spoelbak met een extra unit waarin je toebehoren zoals snijplanken en messen kunt bewaren. Het geheel is compact, handig en efficiënt, en jaagt het kookcomfort aanzienlijk de hoogte in. Toch kan het nog altijd beter, moeten ze bij Franke gedacht hebben. Want in 2020 komt een geüpdatete versie op de markt. Een upgrade die leven en werken in de keuken nog verder optimaliseert.

 

Alles binnen handbereik

Wie graag en veel bezig is in de keuken beseft het maar al te goed: organisatie is alles. Niets zo gemakkelijk als een snijplank die je onmiddellijk bij de hand hebt. Of een mes dat maar voor het grijpen ligt. Een keuken moet praktisch zijn en net die functionaliteit biedt de Box Center. “Tijdens het koken speelt het voorbereidende werk zich grotendeels af rond de spoelbak”, vertelt Roxanne Lalmant. “Laat dat nu net de zone zijn waar vaak plaatsgebrek is. De Box Center creëert daarom ruimte én tijd. Niet alleen zorgt hij ervoor dat je je belangrijkste keukenaccessoires altijd binnen handbereik hebt. Hij tovert je spoelbak ook om tot een veelzijdige plek met meerdere werkvlakken. Aan de ene unit kan je bijvoorbeeld groenten wassen of laten uitlekken, aan de andere kan je ze snijden. Haal je alle accessoires bovendien uit het frame, dan krijg je ook nog eens een tweede spoelbak. Die is qua afmetingen trouwens ideaal om bijvoorbeeld bakplaten of ovenschotels in af te wassen.”

 

Drie uitvoeringen

De Box Center kan op verschillende manieren geïntegreerd worden in het werkblad. Kies je voor de SlimTop-uitvoering, dan wordt de spoelbak ingebouwd met een vlakke rand die nauwelijks zichtbaar is. Ga je voor vlakbouw, dan komt de rand van de spoeltafel op gelijke hoogte van het werkblad. Of je opteert voor onderbouw. Welk esthetisch effect je ook verlangt, feit is de Box Center optimaal gebruiksgemak combineert met een minimalistische uitstraling die in elk type keuken op haar plaats is. Zo is er zelfs een drukknop verwerkt in de spoeltafelrand, waarmee je overtollig water doet weglopen zonder je handen nat te maken: eenvoudig én esthetisch verantwoord.

 

Box Center 2.0

Een houten en een synthetische snijplank die speciaal behandeld is tegen bacteriën, een messenblok met drie messen, een afdruipbakje in roestvrijstaal en een extra droogrekje voor het servies. Dat zijn de accessoires die je mag verwachten. In de originele versie worden die verticaal geplaatst op de spoelbak. Wat betreft de upgrade van 2020 is de werkrichting daarentegen horizontaal, wat het gebruik nog praktischer maakt. Bovendien zijn beide units nu even diep.“De horizontale plaatsing maakt dat je nog efficiënter kan werken”, legt Roxanne Lalmant uit. “Daarnaast is het ontwerp nog flexibeler. Niet alleen zijn beide bakken nu even diep, je kan ook zelf bepalen of de spoelbak met de accessoires links of rechts wordt geplaatst. Het leuke is bovendien dat deze unit met toebehoren ook apart verkrijgbaar is. Je kan hem dus perfect naast een andere spoelbak installeren. Beschik je over een van onze standaard Box-spoelbakken, dan ben je ook nog eens zeker van dezelfde look and feel.”

 

 

Franke