TOP

Royal Botania: outdoor cosiness ten top

Als het aan Royal Botania ligt, wordt het dit jaar een zachte en mooie zomer. Dat blijkt althans uit de nieuwe meubelcollecties die ons terras het aankomende outdoorseizoen onderdompelen in een uitermate genoeglijk en knusse sfeer. Organische, vloeiende en uitgesproken elegante vormen zetten de toon, met als pièce de résistance de Organix lounge waaraan geen rechte lijn of hoek te bespeuren valt. De nieuwe outdoorstoffen, waaronder aaibaar fluweel, drijven het luxueus gevoel ten top en maken dat buiten nu nog meer als binnen wordt.Voor een volwaardige ’buitenkamer’ die qua aankleding al lang niet meer hoeft onder te doen voor het interieur.

Voor het aankomende outdoorseizoen trekt het Belgische kwaliteitslabel van buitenmeubelen en -verlichting alle registers open. Als internationale trendsetter pakt het bedrijf uit met verschillende innovatieve collecties, ontworpen door Royal Botania’s grondlegger Kris Van Puyvelde, die het luxueuze buitengevoel naar een aanzienlijk hoger niveau tillen. Gemeenschappelijke noemer is het ‘zachte’ karakter en de organische lijnvoering van de nieuwe meubelen die voor een extra genoeglijke sfeer zorgen op het terras. Meest opvallende nieuwkomer is de Organix Lounge, een modulaire sofa met amorfe vormen die garant staat voor een uitnodigend en knus zitlandschap, helemaal op maat van je persoonlijke wensen en terras. Geen twee opstellingen zijn identiek. De rugkussens zijn er in drie verschillende rondingen en laten zich gemakkelijk op de verschillende onderstellen bevestigen. Een basis zonder rugleuning wordt een voetenbank of een handige poef waarmee je de sofa desgewenst verlengt. En dan zijn er nog de tafeltjes, rond of niervormig, waardoor je ze tegen de zitbank kunt aanschuiven. Verkrijgbaar met keramisch tafelblad naar keuze, waaronder ook de nieuwe Nero Marquina met de edele look van zwarte en zacht geaderde marmer.

 

Keuze troef, ook wat de stoffering betreft. Met maar liefst 40 nieuwe outdoorstoffen, waaronder ook aaibaar fluweel in 10 diverse kleuren en uitvoeringen, komt het totaal nu op 70 opties. Toepasbaar op alle gestoffeerde meubelen, eveneens de nieuwe Tono poef met los en apart te bekleden deksel – voor een tweekleurig resultaat – waaronder een handige opbergruimte schuil gaat. Ook nieuw is Exes, een uitgepuurde variant van de regisseursstoel en een toonbeeld van slanke elegantie. De stoel in gegoten aluminium is voorzien van teakhouten armleuningen en een gestoffeerde zitting en een rugkussen dat zich laat afnemen door middel van de X-vormige knoppen. Functie en esthetiek gaan hand in hand, tot in het kleinste detail. Dat gaat ook op voor de nieuwe Calypso, een koesterende stoel die je omringt met markante zachtheid. Dit is te danken aan de met Easydry schuim gevulde en doorstikte hoezen die volledig afneembaar én wasbaar zijn. Meer nog, de hele rugleuning laat zich eenvoudig demonteren van het teak- houten onderstel waardoor de stoelen zich desgewenst compact laten opbergen in de winter.

 

Ook wat de tafels betreft, is er nieuws.Ter aanvulling van de Exes regisseursstoel werden er twee slanke tafelframes in gegoten aluminium gelanceerd, voor zowel ronde als ovale tafels met een tafelblad in keramiek of teakhout.Van een heel ander kaliber én gewicht is Conix met – de naam verraadt het al – een conisch vormgegeven betonnen designvoet. Combineer met een speciaal behandeld betonnen blad of keramiek naar keuze. Last-but-not- least is er Butler, een slank bijzettafeltje met gecoat roestvrijstalen frame en ronde voet dat gecombineerd kan worden met een ruim scala aan materialen voor de tafelbladen, waaronder keramiek maar ook geëmailleerde lavastenen.Voor een zeer complete en luxueus ingerichte ‘buitenkamer’ die de standaard overstijgt.

 

Royal Botania
Elsendonkstraat 146 – 2560 Nijlen
t. 03 411 22 85 – www.royalbotania.com