TOP

De Lindehof

 

Hier proef je de definitie van ‘anders’

In het hart van Nuenen kleurde Vincent van Gogh net buiten de lijntjes. Op culinair vlak is dit weggelegd voor Meesterkok Soenil Bahadoer, patron cuisinier van restaurant De Lindehof. De gastvrije ambiance met bourgondische inslag wordt aangezet door de warme tinten en kleurrijke kunstwerken binnen een licht interieur. Hier voel je dat verwennerij voorop staat, als een warme deken valt een ongedwongen sfeer over je heen. De inspanningen die dit eigentijdse karakter gecreëerd hebben werden beloond met twee dik verdiende Michelin sterren. Soenil Bahadoer is een ondernemer pur sang met internationale allure, die de gast steeds weer in het middelpunt weet te zetten.

 

De filosofie

“Wanneer gasten zich netjes opdoffen, chique aankleden en zich zelfs met een taxi hierheen laten vervoeren, moeten wij er alles aan doen om hen te verwennen.” Deze uitspraak typeert de eigenaar. Zijn gedrevenheid slaat over op zijn medewerkers. Wer- ken met passie voor het vak straalt ervan af. De totaalbeleving moet anders dan anders zijn, een subtiele glaspartij gunt de gasten daartoe een subtiele blik in de keuken. Een avond- je uit wordt in de Lindehof vertaald door een gesprek aan tafel waarbij met liefde geadviseerd wordt over de specialiteiten van de chef-kok. Indien gewenst zit u op de eerste rij en kijkt mee hoe Soenil Bahadoer en zijn witte brigade te werk gaan. Een spektakel op zich dat resulteert in een snoeperij van heerlijke smaakvariaties. Volgens eigen zeggen moet iedere hap een feestje zijn met als grande-finale het onvermijdelijke WOW-effect. Deze culturele inslag heeft geleid tot een samensmelting van de Indiase, Surinaamse en Franse keuken waarvoor geen woord te vinden is. Het dichtstbij komt nog Brasa, het Surinaamese begrip voor ‘warme omhelzing’. Het bereiden van eten wordt verheven tot echte kookkunst met de toekenning van de eerste Brasa Dey Award.

 

Het geheim van de kok

De gerechten vormen een harmonieuze compositie van geur, kleur en vorm, met smaak in de hoofdrol. Iedere smaak heeft haar eigen kracht en intensiteit. Stap voor stap werkt Soenil naar een ware smaakexplosie toe. Elk detail moet intens smaken met en zo hoog mogelijk effect. Geïnspireerd door het leven, de muziek, de liefde, de kunst en buitenlandse reizen, koken vanuit het hart. Het liefst met seizoensproducten van de hoogste kwaliteit. Werken vanuit de basis, met eerlijke producten. Kruiden en specerijen maken de gerechten pas echt uniek. Geen strak afgewogen hoeveelheden en samenstellingen, maar gevoel, daar draait het om. Garam masala, râs al hânout, vadouvan; kruidenmengsels die gerechten een bijzondere smaak meegeven. Dat hierbij de selectie van een passende wijn een uitdaging is, lijkt een contradictio in terminis.

 

De oorsprong

De in Suriname geboren Soenil Bahadoer komt uit een traditioneel Hindoestaans gezin. Gefascineerd door koken genoot hij er van om met het hele gezin maaltijden te bereiden en stond al jong zelf achter het fornuis.

 

De ontwikkeling

Soenil ontwikkelt verder, met nog verfijndere gerechten, steeds op zoek naar innovaties die nog niet op de kaart te vinden zijn. Door zelf te proeven en te beleven wordt je een ervaring rijker. Soenil Bahadoer heet u van harte welkom. Niet alleen voor een aanvullend diner maar ook voor een smakelijke verrassende lunch.

 

Restaurant de Lindehof
Beekstraat 1
5671 CS Nuenen Nederland
t. 0031 (0)40 283 73 36
www.restaurant-delindehof.nl