TOP

Wolfslaar

Niet zo ver over de Belgisch-Nederlandse grens, in Breda ligt een mooi stuk natuur met daarop enkele prachtige historische panden waaronder een landhuis en een koetshuis. Hoewel het oorspronkelijk behoorde tot een adellijke familie, kan je er vandaag terecht voor puur gastronomisch genot. Verder kan je er heerlijk fietsen, wandelen en volop genieten van zes hectare rust. De eerste optekening van het landgoed dateert al van 1550 waarbij er sprake was van een boerenhoeve met landbouwactiviteiten. Het domein werd later opgekocht door een edelman, maar de bouw van het koetshuis, noch het landhuis heeft hij meegemaakt. Zijn nicht, Charlotte Storms-Cuypers maakte het project af met de prachtige neoclassicistische gebouwen waar je dankzij de gemeente Breda vandaag nog steeds van kan genieten. De gemeente kocht het domein in 1950 en gaf het na een grondige restauratie in concessie. Die wordt onder tussen al jaren beheerd door dezelfde ondernemer die er van de locatie een culinaire topper maakte. Werken in een historische context is niet altijd makkelijk. De gebouwen zijn namelijk erkend en beschermd als erfgoed. Liften zijn er bijvoorbeeld niet, waardoor het personeel uiteraard in uitstekende conditie verkeert. Maar dat heeft ook veel voordelen. Zo eet je er niet alleen in een oase van rust, maar ook in een prachtig historisch kader.

 

Al jaren zorgen sterrenchef Maarten Camps en souschef Willem Hamers er voor culinaire ervaring van sterrenniveau. Het team dat wordt aangestuurd door de twee topchefs behaalde in 2005 een Michelinster en heeft ze al die tijd behouden. Je eet er dan ook fantastisch. Het menu is voor een sterrenzaak heel toegankelijk en die drempel blijft bewust laag. Iedereen moet kunnen komen genieten van een culinaire verwennerij op deze unieke locatie. In de keuken ligt de nadruk niet alleen op verse, maar ook op duurzame en biologische producten. De vis op je bord werd op een eerlijke manier gevangen met respect voor natuur en milieu. Het vlees is biologisch, net als de wijn, en de groenten komen uit de eigen moestuin waar je op het domein gewoon kan doorwandelen. Wat op je bord verschijnt, zie je als het ware groeien in de tuin. Zelfs de koffie draagt een fairtrade-label.Het garandeert boe- ren een eerlijke prijs voor hun harde werk en dat loont met een koffie waar zowel smaak als passie in zit. Het menu varieert naargelang het seizoen en kan je terugvinden op www.wolfslaar.com. Maar de leukste manier om het te ontdekken is door het zelf eens te gaan proeven natuurlijk.

 

Hoewel het restaurant een belangrijk onderdeel is van de activiteiten, zijn er ook tal van mogelijkheden voor het organiseren van feesten, banketten, recepties, seminaries en zoveel meer. Wolfslaar werkt namelijk graag voorstellen uit op maat van de klant en houdt daarbij rekening met de wensen van zijn gasten. Zelfs overnachtingen kunnen geregeld worden als je wat verder van huis bent. Service en ervaring zijn dan ook twee woorden die Wolfslaar het beste typeren.

 

Landgoed Wolfslaar
Wolfslaardreef 100-102
Postbus 4849, 4803 EV Breda
t. +31 (0)76 560 80 00
www.wolfslaar.com